Žaislai 1-2 metų vaikams - little-goose.com

Žaislai 1-2 metų vaikams

Pirmieji dveji metai yra itin intensyvūs vaiko gyvenime. Per šį laiką kūdikis sparčiai lavėja ir daug išmoksta. Akivaizdu, jis ima savarankiškai sėdėti, valgyti, žengti pirmuosius žingsnius… Tačiau tai – tik ledkalnio viršūnė. Juk daugumą vaiko augimo ir ugdymosi pokyčių, kurie apima jutimus, fizinį vystymąsi ir mąstymą, sunku pastebėti arba aiškiai įvardinti.

Klausiantiems, kas gali padėti lavinti mažylius pirmaisiais jų gyvenimo metais, atsakymas paprastas. Tai – dėmesys ir tinkamai pasirinktos priemonės bendrai veiklai. Kokios jos? Po keletą pateiktų alternatyvų, t.y. žaislų, atsižvelgiant į vaikučio amžių, rasite žemiau.

Žaislai 1-2 metų vaikams

Kaip išsirinkti žaislus 1-2 metų vaikams

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį, renkant priemones, kurios ne tik taptų neatsiejama vaikų žaidimo, bet ir ugdymo dalimi? Kokie žaislai yra tinkamiausi 1 metų vaikui?

Be abejo, tokio amžiaus vaikų akis labiausiai traukia ryškios, kontrastingos spalvos. Todėl pasirinkę tokio tipo žaislus galimai greitai pastebėsite, kad būtent jie pelnys daugiau mažylių dėmesio nei kiti, prislopintų tonų žaislai.

Taip pat svarbu pažymėti, kad pasirinkta priemonė turėtų kuo daugiau funkcijų. Kadangi 1-2 metų vaikai gali dėmesį išlaikyti trumpai, o bet kokia veikla greitai pabosta, svarbu atrasti daugiau būdų kaip panaudoti vieną ar kitą žaidimą. Tad prieš pasirinkdami vieną ar kitą žaidimą, atkreipkite dėmesį, kiek skirtingų būdų yra jo panaudojimui. Renkantis paskubomis, jūsų namai gali netrukus tapti panašiais į gausią prekių pasiūlą turinčią parduotuvę, o gal net ir į sausakimšą nenaudojamų žaislų sandėlį...

Galiausiai, rekomenduojama rinktis žaislus pagal gamintojo rekomenduojamą amžių. Tai reiškia, kad nevertėtų pirkti tokių žaidimo priemonių, ant kurių pakuotės rašoma, kad jos yra skirtos mažesniems arba priešingai – vyresnio amžiaus vaikams. Reikia turėti omenyje, kad prieš išleisdamas produktą į rinką gamintojas ilgai ir atidžiai ją studijuoja, remiasi moksliniais tyrimais bei kitais duomenimis, kurie padėtų sukurti žaislą kuo tiksliau atitinkantį konkretaus amžiaus vaiko poreikius ir gebėjimus. O taip pat ir atitinkamai lavintų jusles, motoriką, koordinaciją ir kt.

Žaislai vaikams nuo 1 metų

Tad ką gi išrinkti 1 metų vaikui? Kaip žinoti, ar pasirinkta viena ar kita priemonė bus jam įdomi žaisti, ar patrauks jo dėmesį? Galų gale, ar yra įmanoma įgyti tokią dovaną mažyliui, kuriai būtų galima duoti garantiją, jog ji bent kurį laiką bus pagrindinė vaiko užimtumo priemonė? Tiesą sakant – taip, yra! Ir tiek, kad gali būti sunku suskaičiuoti. Visgi, dalinamės keletu idėjų, kurios gali praversti ieškant geriausios dovanos Jūsų mažyliui:

  • Little Dutch formelių rūšiuoklė. Tai kūrybiškumo ir kantrybės reikalaujantis žaidimas, kuris moko mažylį atpažinti formas, spalvas. O taip pat neabejotinai lavina rankų ir akių koordinaciją. Be to, įvairių formų kaladėles galima panaudoti išradingai. Panaudoti jas kaip priemones kituose užsiėmimuose su mažyliu. Pavyzdžiui, statant miestą iš medinių kaladėlių ar kt.
  • Little Dutch stumdukas. Tai priemonė, kuri lavina vaiko dėmesingumą ir koncentraciją, smulkiąją motoriką ir suteikia gausybę puikių emocijų! Viena vertus, jis gali pasitarnauti kaip transporto priemonė, leidžianti pavėžėti žaislus. Kita vertus, stumduke sudėlioti spalvoti blokeliai tampa tikrų tikriausiu galvosūkiu, kurį norint sudėti prireiks padirbėti! Ši priemonė ir kiti žaislai nuo 1 metų ne tik lavina judesius, bet taip pat ir skatina mąstyti bei ieškoti išeities iš situacijos.
  • Little Dutch minkšta lavinamoji knygutė. Vienerių metų vaiko dėmesį taip pat patraukia ir iš skirtingų tekstūrų pagamintos minkštos knygelės. Jos nėra mums, suaugusiems, įprastos. Šiose minkštose knygelėse yra gausu įvairių, tokio amžiaus vaikams pritaikytų, užduočių – atsegti, prisegti, išimti ar įdėti... Tam, kad pastarąsias įveikti, įgalinami darbuotis mažųjų pirštukai. Tokiu būdu aktyviai lavinama smulkioji motorika, judesių ir akių koordinacija.

Žaislai vaikams nuo 2 metų

Dvejų metų ir vyresniems vaikams patiks smulkesnių detalių turintys žaidimai. Jeigu žaislai vaikams nuo 1 metų gaminami tokiomis, kurios būtų patogios paimti į ranką, tai žaidimuose skirtuose mažyliams nuo dvejų metų ši tendencija mąžta. Tokiu būdu siekiama atliepti į tobulėjančius gebėjimus ir suteikti erdvės lavėti toliau, gerinti smulkiąją motoriką, judesių koordinaciją ir kt.

  • Little Dutch kaladėlės. Tai žaidimo priemonė, kurią galima pavadinti „klasika“. Bene kiekvienas gali prisiminti save vaikystėje žaidžiantį su mediniais blokeliais – statant miestus, bokštus, pilis ar įvairias lenktynių trasas... Šių 50-ies kaladėlių rinkinys gali tokius pat prisiminimus ateityje suteikti ir Jūsų mažyliui. Šio rinkinio privalumas – galimybė rinktis iš dviejų spalvinių gamų: rožinės ir mėlynos. Minėtomis spalvomis pagyvintos kaladėlės taip pat yra išmargintos įvairiais piešiniais.
  • Medinės mašinėlės. Tai viena iš priemonių, be kurios apsieina vaikų žaidimai! Nepriklausomai nuo to, ar renkate dovaną mergaitei, ar berniukui, medinės mašinėlės gali tapti puikia, dėmesį ir koncentraciją lavinančia, užimtumo priemone. Ypatingai, jeigu žaidimas jomis yra kombinuojamas su kitomis priemonėmis – iš kaladėlių statomu miestu, mašinų trasa ar kt. Tereikia pasitelkti šiek tiek vaizduotės – tai leis jūsų mažylio mašinėlėms tapti neatsiejama vis naujų istorijų dalimi.
  • Little Dutch mašinų trasa. Tai – keturių aukštų trasa, kuria paleidus mašinėlę, ji rieda žemyn iš vieno aukšto į kitą. Į šios trasos rinkinį įeina ir keturi mediniai automobiliukai, tad papildomų priemonių, norint išbandyti šią trasą neprireiks. Kitaip tariant, pasirūpinta viskuo, ko reikia pradėti kvapą gniaužiančias lenktynes jau dabar!

Lavinamieji žaislai 1-2 metų vaikams

Klausiantiems, kokie lavinamieji žaislai nuo 1 metų vaikams tiktų geriausiai, vienareikšmio atsakymo nėra. Juolab, kad sudėtinga tiksliai pamatuoti rezultatą, kiek vienas ar kitas žaislas konkrečiai prisidėjo prie mažylio gebėjimų patobulėjimo. Visgi, verta atkreipti dėmesį į tokias ugdomąsias priemones, kurios dažniausiai lieka mūsų nepastebėtos. Štai keletas pavyzdžių:

  • Vonios knygelės. Tai – ypatinga lavinamoji priemonė, kuri paliks įspūdį ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Ji ne tik supažindins mažylius su įvairiais vandens gyvūnais, bet ir burte užburs savo stebuklingumu! Baltai juodi knygelių „Who‘s in the Pond“?, „Who‘s in the water?“ ir „Who is in the Ocean?“ piešiniai, susilietę su vandeniu, taps spalvotais! Taigi, kiekvienas knygelės puslapis padovanos netikėtumo efektą ir atradimo džiaugsmą!
  • Little Dutch balansinis žaidimas „Little Goose“. Užduotis – ant medinės besisupančios žąsies reikia sudėti tiek medinių viščiukų ir kiaušinių, kiek tik galite! Visa tai gali atrodyti juokų darbas. Visgi, vienas neatsargus judesys gali lemti, kad viskas, ką sudėjote ant žąsies – nuo jos nukris! Tai – puikus užsiėmimas tiek žaisti mažyliui vienam, tiek su kitais šeimos nariais. O be tokių gerųjų savybių kaip rankų ir akių koordinacijos lavinimas, šis žaidimas taip pat padės mažyliui siekti užsibrėžto tikslo, auginti kantrybę ir dėmesingumą.
  • Little Dutch dėlionė vaivorykštė. Ši dėlionė dėl savo formos yra itin universali. Ji ne tik atlieka dėlionės funkciją, bet taip pat ir gali būti naudojama statant miestus, tunelius ar tiltus iš medinių kaladėlių. Be to, naudojant šios dėlionės detales galima sukurti ir savo improvizuotą balansinį žaidimą. Galiausiai, šis žaidimas neabejotinai pravers ir vyresnio amžiaus vaikams, ypatingai mokantis balanso ar gravitacijos dėsnio paslapčių.

Kur įsigyti šiuos žaislus?

Little Goose elektroninės parduotuvės prekių pasiūla – plati. Žaislai vaikams nuo 1 metų ir vyresniems, apranga, avalynė, aksesuarai ir kiti kūdikių ir vaikų auginimui reikalingi reikmenys – viskas vienoje vietoje! Ši parduotuvė – bene geriausias pasirinkimas tiems, kuriems aktualus ne tik prekių išskirtinumas ir originalumas, bet taip pat ir saugumas, patvarumas ir tvarumas. Čia siūlomomis prekėmis siekiama, kad jos ne tik sėkmingai atlaikytų kasdienybėje kylančius iššūkius, tačiau vėliau galėtų būti perduota ir kitų mažylių naudojimui. Kitaip tariant, tai prekės besirenkantiems ne kiekybę, bet kokybę. Taigi, jeigu idėja – mažiau vartoti, o verčiau įsigyti kokybiškus ir ilgaamžius daiktus – Jums yra patraukli, pataikėte tinkamu adresu!

Be jau paminėtų prekių pasiūlos ir jos ypatybių privalumų, reikia pažymėti ir patogų atsiskaitymą, operatyvų prekių pristatymą bei prireikus – patogų prekių grąžinimą. Be to, elektroninėje parduotuvėje taip pat galite įsigyti ir dovanų kuponą, kuris galioja 12 mėnesių nuo jo pirkimo dienos. Viskas daugiau nei paprasta – įsigykite, atsispausdinkite ir dovanokite!

Tuo tarpu tuos, kurie yra linkę įsigyti prekes tik po to, kai jas apžiūrėjo gyvai, kviečiame apsilankyti fizinėje „Little Goose“ parduotuvėje Vilniuje, adresu Verkių 29F, Ogmios miestas / Šeimos aikštė 5.