Žaislai vaikams 3-4 metų: kokius rinktis - little-goose.com

Žaislai vaikams 3-4 metų: kokius rinktis

Paprastai pradėjus ieškoti žaislų mažiesiems, nuo pasiūlos gausos ima raibti akys. Įvairiausių dydžių pliušiniai žaislai, dėlionės, loginį mąstymą ir reakciją ugdantys stalo žaidimai, konstruktoriai... Tad kokį žaislą rinktis? Kokia dovana galėtų būti ne tik graži, bet ir naudinga? Koks žaislas šiuo atveju labiau patiktų berniukui, o koks – mergaitei? Galiausiai, ar turi reikšmės, iš kokios medžiagos žaislai, kuriuos renkatės, yra pagaminti?

Svarbu pažymėti, kad į šiuos klausimus atsakyti bus lengviau, jeigu žaislą rinksite pagal vaiko amžių. Tai yra pagrindinis kriterijus, kuris užtikrina, kad pasirinktas žaislas sudomins ir ugdys mažąjį jo gavėją. O tai reiškia, kad galėsite lengviau atsikvėpti – pinigai nebus išleisti veltui, o įgyti žaislai neliks dulkėti lentynoje. Greičiau jau priešingai – jie bus kasdien naudojami ir džiugins mažuosius.

Žaislai vaikams iki 5 metų

 

Ką dar reikėtų žinoti ieškantiems žaislų 3-4 metų vaikams

Ieškantiems žaislų 3-4 metų vaikams, svarbu bent minimaliai žinoti, kaip šiuo amžiaus tarpsniu keičiasi jų interesai, kas mažylius labiausiai domina. Vienas iš svarbiausių pokyčių yra tas, kad minėto amžiaus vaikai vis rečiau renkasi individualius žaidimus. Ir atitinkamai, jie vis dažniau naudojasi galimybe žaisti su kitais bendraamžiais, ieško galimybių bendrauti, pažinti vienas kitą.

Todėl šio amžiaus tarpsnio pokytį pravartu išnaudoti arba kitaip – sistemingai stiprinti. Būtent šiuo metu įgyti gebėjimai turės didelę įtaką vaiko kaip asmenybės formavimuisi ir padės pagrindus bendravimo su kitais ir bendradarbiavimo srityse. O taip pat padės iš kitų mokytis, plės suvokimą bei gebėjimus.

Žaislai vaikams nuo 3 metų

Žaislai vaikams nuo 3 metų rekomenduojami tokie, kurie prisidėtų prie kūrybiškumo ugdymo. Tiesa, kūrybiškumo sritis dažnam gali pasirodyti gan miglota, nes pasiektą progresą joje pastebėti ir pamatuoti gana sunku, o gal ir visai neįmanoma. Visgi, gera naujiena yra ta, kad norint investuoti į vaikų gebėjimo kūrybingai reaguoti į ištinkančias situacijas bei jose priimti nestandartinius sprendimus, nebūtina išleisti gausybės pinigų ar įgyti specialios ugdomosios medžiagos. Pakanka įprastų žaislų, kuriais būtų sudaroma galimybė žaisti porai ar keletui vaikų.

Žaislai 3 metų vaikui leidžia kartu su bendraamžiais kurti istorijas, nunešančias į beribį fantazijos pasaulį. O tai reiškia, kad leidžia vaikams ne tik mokytis vieniems iš kitų, bet taip pat ir reikšmingai prisideda prie jų socialinių įgūdžių ugdymo. Tai reiškia – gebėjimo suprasti vieniems kitus, padėti, bendradarbiauti ir kartu su kitais komandos nariais siekti užsibrėžtų tikslų.

Žaislai berniukams nuo 3 metų

Jeigu ieškote žaislų berniukui, kuriam jau yra sukakę treji arba kiek daugiau – niekada neprašausite pasirinkę medinius žaislus. Kodėl? Visų pirma dėl jau aukščiau minėtos priežasties – mediniai kubeliai, dėlionės, mediniai automobilių modeliukai, garažai ar trasos yra puikūs žaislai, leidžiantys kartu žaisti dviems ar daugiau vaikų.

Tie, kurie jau buvo pasinaudoję patarimu mažiesiems įgyti medinių žaislų, patikins, kad jie geriau nei bet kas kitas sudomina ir ilgam užima vaikus. Kartu statant miestus, kuriant istorijas ir jose dalyvaujant įtraukia taip, kad mažieji praranda laiko nuovoką. O visų svarbiausia, kad šis laikas praleidžiamas toli gražu ne veltui. Be socialinių įgūdžių bei kūrybingumo ugdymo, vaikai žaisdami su mediniais žaislais taip pat lavina judesių motoriką ir koordinaciją. Ypatingai tais atvejais, kai stato naudodami kaladėles ar dėlioja dėliones. Norint pastarąsias greitai sudėti yra svarbu tiksliai sučiupti reikiamą detalę, ją pritaikyti bei teisingai jungti su kitomis. Tad tokiu būdu šie žaislai berniukams nuo 3 metų lavina regimąją atmintį, koncentraciją ir reakciją.

Taigi, apžvelgus visas teigiamas medinių žaislų, konstruktorių bei dėlionių savybes, vargu ar tebegali kilti klausimas: „Ar verti dėmesio mažyliams skirti lavinamieji žaislai nuo 3 metų?“. Šio tipo žaislai išties naudingi dėl savo ugdomųjų savybių bei gebėjimo įtraukti į veiklą mažuosius.

Žaislai mergaitėms nuo 3 metų

Nors dažnu atveju mergaites medinės dėlionės ir konstruktoriai domina ne mažiau nei berniukus, tačiau galima atkreipti dėmesį, kad jos nelieka abejingos ir pliušiniams žaislams. Paprastai prašnekus apie minkštus žaislus, daugelis žmonių juos stereotipiškai sieja su dideliais meškinais ir čia pat klausia – kuo jie gali būti įdomūs trimetėms? Argi nupirkus mažylei tokį žaislą jis neliks tik įspūdinga kambario dekoracija, kuri mergaitei – nė motais?

Į pastarąjį klausimą galima atsakyti – ir taip, ir ne. Gali būti, kad pliušinis žaislas taps viso labo vaikų kambario interjero detale, jeigu parinksite per didelį žaislą. Nors jų dydis, ypatingai, kai jis yra didesnis už patį dovanos gavėją yra išties įspūdingas, tačiau nepatrauklus vaikams. Jų neina neštis kartu su savimi, įsidėti į kuprinę keliaujant į darželį ar pan. Todėl tokie žaislai mergaitėms nuo 3 metų yra tiesiog pasmerkti likti rinkti dulkių.

Tačiau jeigu renkate pliušinį žaislą iš anksto pasidomėję, kuo mažoji dama domisi, su kuo mieliau žaidžia – prašauti pro šalį beveik neįmanoma. Kone kiekvienai mergaitei patiks peliukai trynukai degtukų dėžutėje ar pliušinė lėlė „Little Dutch“ kūdikis Rosa. Kadangi tiek vienas, tiek kitas variantas turi nemažai papildomų detalių, todėl vaikai mokosi žaisdami išreikšti rūpestingumą ir meilę kitam.

Žaislai vaikams nuo 4 metų (iki 5 metų)

Prakalbus apie tai, kokie žaislai vaikams nuo 4 metų tinka labiausiai, dažnai minimi labai skirtingi pasirinkimo variantai. Viena vertus, teikiama didelė reikšmė vaikų fiziniam aktyvumui, o kita vertus – asmeninių savybių – atsakomybės, supratingumo, rūpestingumo ir kt. – ugdymui. Tad žaidimai vaikams iki 5 metų ir turėtų būti orientuoti į vieną ar kitą aukščiau paminėtą sritį.

Svarbu pažymėti, kad žemiau pateikti žaislų variantai gali būti dovanotini tiek berniukams, tiek mergaitėms. O pateikti pasiūlymai yra tik rekomendacinio pobūdžio, atsižvelgiant į populiariausius pirkėjų pasirinkimus atitinkamai minėto amžiaus berniukams ir mergaitėms.

Žaislai berniukams nuo 4 metų

Tiems, kurie rūpinasi mažųjų fiziniu aktyvumu, pusiausvyros lavinimu ir raumenų stiprinimu – pravartu atkreipti dėmesį į vaikams skirtas transporto priemones tokias kaip dviračiai ar vaikiški paspirtukai. Naudojant tiek vieną, tiek kitą transporto priemonę, nemažas krūvis tenka vaikų kojoms, nugarai bei kitiems raumenims. Be to, fizinis aktyvumas suaktyvina kraujotaką, sukelia didesnę medžiagų apykaitą ir teikia ilgalaikę naudą vaikų sveikatai. Tai – naudinga ne tik trumpalaikėje, bet ir ilgalaikėje perspektyvoje. Reguliarus fizinis aktyvumas formuoja teigiamus įpročius, kurie bus naudingi ir visą vaiko gyvenimą.

Sakote, kad Jūsų vaikai nemėgsta žaisti lauke? Įsigiję Jūsų vaikui tinkamiausią transporto priemonę, nustebsite – laikas lauke vaikams taps didžiausia švente! Be abejo, tokie pasivažinėjimai gali prarasti žavesį vaikų akyse, jei pernelyg juos kontroliuosite. Ką gi gali žavėti tokios frazės kaip: „sustok! Palauk! Nevažiuok! Lėčiau! Pargriūsi, susižeisi!” Jos veikiau ilgainiui ima kelti asociacijas, kad pasivažinėjimas dviračiu ar paspirtuku yra kažkas pavojingo, su džiaugsmu turinčio mažai ką bendra.

Suprantama, kad norisi vaikus apsaugoti nuo išgąsčio, griuvimų ir sužeidimų. Tačiau reikia pripažinti, kad pastarieji – taip pat mažųjų patirties dalis, kurios nereikėtų atimti. Verčiau jau – pasirūpinti atitinkamomis apsaugos priemonėmis. Pavyzdžiui, šalmu, kelių ar alkūnių apsaugomis. Jos leis jaustis saugiau tiek Jums, tiek dviračiu ar paspirtuku riedančiam mažyliui.

Galiausiai, įsigyta vaikiška transporto priemonė taip pat gali būti puiki priemonė vaikams leisti laiką drauge su bendraamžiais. O tai reiškia, kad ir neišvengiamai – jiems ugdyti savo socialinius įgūdžius, bendrauti, tartis, kartu veikti. O svarbiausia – leistis į nepamirštamus, daug įspūdžių keliančius vaikystės nuotykius!

Žaislai mergaitėms nuo 4 metų

Bene geriausia dovana 4 metų mergaitei – lėlė. Nepriklausomai nuo to, ar tai – lėlė-kūdikis, lėlė barbė ar pliušinė lėlė, ji yra ypatinga tuo, kad padeda ugdyti mažųjų rūpestingumą, atsakomybę, o taip pat ir empatiją. Tokio amžiaus mergaites domina įvairios lėlės, tačiau bene populiariausios yra tos, kurios parduodamos su įvairiais priedais – čiulptuku, gertuve, antklode, lovyte, vonele ar kt. Būtent jos ir leidžia atsiskleisti mažųjų rūpestingumui bei jį „įveiklinti“.

Taip pat, mokslininkų teigimu, lėlės arba kitais atvejais – pliušiniai žaislai – padeda vaikams emociškai nurimti tais atvejais, kai jie yra nuliūdę, pikti ar išsigandę. Kadangi suaugusieji ne visuomet pastebi mažųjų elgesio ar emocinės savijautos pokyčius, o jie patys dar ne visuomet gali to įvardinti, tokios priemonės tampa išeitimi, leidžiančia vaikams „nelikti ant ledo“.

Visgi, stereotipiška manyti, jog lėlės gali patikti ar būti puikia dovana tik mergaitėms. Kai kuriais atvejais lėlės gali netgi labiau džiuginti berniukus nei mergaites. To nereikėtų baimintis. Tokiu būdu vaikų išreiškiamas rūpestingumas, noras prisiimti atsakomybę leidžia nuspėti, kokiu profesiniu keliu ateityje vaikas bus linkęs sukti. Gali būti, kad turintys stipriai išreikštas minėtas savybes asmenys rinksis medicinos, ugdymo ar kitas pagalbą žmonėms teikiančias profesines sritis.

Kur įsigyti šiuos žaislus?

Besidomintiems, kur būtų galima įsigyti aukščiau paminėtus žaislus, rekomenduojame užsukti į „Little Goose“ parduotuvę. Tiek elektroninėje, tiek fizinėje parduotuvėje Vilniuje (Verkių 29F, Ogmios miestas / Šeimos aikštė 5) tokiu pat pavadinimu, rasite didelį pasirinkimą saugių, patvarių ir tvarių prekių. O tai reiškia, kad tiek žaislai, tiek ir kiti vaikų auginimui reikalingi reikmenys ar apranga, kuriuos rasite šioje parduotuvėje yra itin kokybiški.

Siekiama, kad čia įsigytos prekės ne tik atlaikytų visus kasdienybėje kylančius iššūkius, tačiau ir išlaikytų tokį stovį, kad galėtų būti dovanojami naudoti kitoms šeimoms. Arba kitaip tariant – daiktų kokybė leistų juos naudoti ne vienerius metus, o galbūt ir ne vienai ateities kartai.

Jeigu idėja – mažiau vartoti, o verčiau įsigyti kokybiškus ir ilgaamžius daiktus – patraukli ir Jums, užsukite! Subtilus dizainas ir išskirtinumas „Little Goose“ parduotuvės pasiūloje neleis likti abejingais, čia žaislą 3-4 metų vaikams išrinks net ir patys išrankiausi!