Dovanos gimus vaikui: ką dovanoti - little-goose.com

Dovanos gimus vaikui: ką dovanoti

Kūdikio atėjimo į šį pasaulį laukimas ir jo gimimas, tai – išskirtinis laikas šeimos gyvenime. Toks pokytis ne mažiau svarbus ir poros draugams bei artimiesiems. Todėl vos šeimai pasipildžius nauju šeimos nariu, norisi savo džiaugsmą išreikšti padovanojant dovaną, kuri būtų naudinga, tvari, ekologiška, patogi naudoti ir išties reikalinga. Visgi, apsilankius fizinėje ar internetinėje parduotuvėje greitai ima raibti akys, kūdikių prekės nustebina savo įvairove ir gausa bei paskatina sudvejoti – kokią dovaną gimus vaikui išrinkti?

Dovanos gimus vaikui - 10 pasirinkimų

Kūdikio lovelė

Joje kūdikis praleidžia didžiąją pirmųjų metų laiko dalį. Todėl svarbu atkreipti dėmesį, kad lovelė būtų patogi, tvirta, pagaminta iš ekologiškų medžiagų ir saugi. Atkreipkite dėmesį, kad reguliuotųsi lovelės dugno aukštis, o lovelės sieneles prireikus būtų galima pakelti arba nuleisti. Taigi, svarbu, kad lovelė būtų funkcionali, o jos sienelėse nebūtu pernelyg didelių tarpų.

Paprastai tėvai, rinkdamiesi kūdikiui reikalingus daiktus, baldus, didelį dėmesį skiria ekologijai, tvarumui, bei išskirtiniam dizainui. Malonu, kai kasdien reikalingi daiktai yra dailūs, papildantys ir namų interjerą. Tad renkant dovaną mažyliui atkreipkite dėmesį ne tik į namų interjerą, bet ir į tėvelių poreikius.

Raskite šias dovanas čia - KŪDIKIŲ LOVYTĖS

Vystymo stalas

Tai – itin reikalinga dovana gimus vaikui, ypač pirmaisiais jo gyvenimo metais. Ant jo tėveliai galės patogiai vystyti, perrengti, taip pat ir saugiai bei patogiai išmaudyti mažylį. Rekomenduotina rinktis praktišką ir funkcionalų stalą, kuriame būtų galima sutalpinti kūdikio higienos bei vystymo reikmenis. Taip galėsite būti tikri, kad viskas – nuo sauskelnių iki nagų žirklučių – bus po ranka. O jau po keleto, šio stalo naudojimo kartų, naujagimio pora stebėsis, kaip nesugalvojo tokio stalo įsigyti anksčiau.

Raskite šias dovanas čia - VYSTYMO STALAI

Tekstilės gaminiai

Dėmesio verta dovana – kūdikiams skirti tekstilės gaminiai tokie kaip patalynė, pledai, rankšluosčiai, mažiesiems skirti chalatai ir kt. Kūdikiams skirti tekstilės gaminiai yra išskirtiniai dėl savo švelnumo ir minkštumo bei gero drėgmės sugėrimo. Rekomenduotina rinktis gaminius, kurie būtų kokybiški ir pagaminti iš ekologiškų, natūralių pluoštų. Tuo tarpu skirtingų gaminių dydžių, spalvų ir dizaino pasiūla tikrai leis rasti patinkantį variantą net ir išrankiausiam pirkėjui.

Raskite šias prekes čia - TEKSTILĖS PREKĖS VAIKAMS

Apranga

Nepriklausomai nuo kūdikio amžiaus, neprašausite pro šalį dovanų išrinkę mažyliui skirtų drabužėlių. Pasiruoškite iš anksto itin gausiai pasiūlai. Juk rūbus galite rinktis pagal sezoną, progas, stilių, dizainą ir kt. Pavyzdžiui, vasaros sezono metu gali puikiai praversti natūralaus pluošto, hidrogeniško audinio marškinėlių, šortų ir kojinių rinkinys. Jie leis mažyliui patogiai jaustis, nevaržys judesių, sugers drėgmę.

Tuo tarpu rudens ar žiemos sezonui verta pagalvoti apie šiltesnius lauko drabužius. Pavyzdžiui, pūkinę, nuo vėjo apsaugančią striukę, kombinezoną, kepurę, šaliką ar pirštines. Galiausiai, visuomet pravers ir kasdienai skirti natūralaus pluošto rūbeliai.

Raskite šias prekes čia - APRANGA VAIKAMS

Indai kūdikiams

Dar vienas variantas pasiūlymų sąraše – indai kūdikiams. Indus rekomenduojama rinktis pagal vaiko amžių – jie yra atitinkamai konkrečiam amžiui pritaikyto dydžio. Klausiantiems, iš kokios medžiagos pagamintus indus bei įrankius yra rinktis geriausia, siūlome silikoninius arba bambukinius. Kodėl? Visų pirma todėl, kad jie yra tvarūs ir ilgaamžiai. Tinkamai prižiūrėdami tokius indus ir įrankius, galite būti tikri, kad atėjus laikui galėsite juos perleisti naudoti ir kitam mažyliui. Taip pat iš minėtų medžiagų pagaminti indai nustelbia kitus (pagamintus iš plastiko ar keramikos) savo saugumu.

Raskite šias prekes čia - INDAI KŪDIKIAMS

Žaislai vaikui

Tai – nepamainomos dovanos gimus vaikui. Žaisdami vaikai mokosi, lavina vaizduotę, smulkiosios motorikos judesius, tad pravartu pirkti kuo įvairesnius, lavinamąją funkciją turinčius, žaislus. Bene kiekvienas iš jų lavina tam tikrus jutimus – regą, lytėjimą, judesių koordinavimą, klausą. Patiems mažiausiems skiriami vibruojantys, grojantys, švelnių audinių, ryškių spalvų žaisliukai.

Renkant dovaną svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokio amžiaus vaikui konkretus žaislą rekomenduojamas. Taip pat pravartu pasidomėti jo medžiagiškumu – svarbu, kad žaislas būtų pagamintas iš ekologiškų medžiagų, nudažytas nekenksmingais dažais, neturėtų smulkių, mažyliui pavojingų, detalių. Svarbu, kad žaislai, skirti patiems mažiausiems būtų pagaminti iš minkštų medžiagų. Taip galėsite būti tikri, kad žaisdamas mažylis nesusižeis.

Raskite šias prekes čia - ŽAISLAI

Migdukai

Migdukai, tai – minkšti, tekstiliniai žaisliukai, pagaminti iš minkšto, švelnaus audinio ir neturintys kietų detalių. Audinys, iš kurio jie yra pagaminti, yra retas, tad netrukdo mažyliui laisvai kvėpuoti, net jei kūdikis migduką užsimestų ir ant veido. Paprastai ši priemonė yra vadinama puikiausia pagalbininke migdant mažylį. Todėl dažnai migdukas tampa neatsiejama kasdienine rutinos dalimi, kuri ramina vaikutį ir padeda ramiai ilsėtis. Mėgstamą miego draugą galima skalbti taip dažnai, kaip tik yra reikalinga, tad dėl higienos taip pat nereikėtų nerimauti.

Raskite šias prekes čia - MIGDUKAI

Supamas lopšys

Šaunu, jei rinkdami dovaną vaikui, pagalvosite ir apie patogų mažylio sūpavimą. Kad vaikučio mama ir tėtis galėtų atsipūsti nuo nuolatinio kūdikio sūpavimo ir nešiojimo, siūlome įsigyti supamą lopšį kūdikiui. Šiuolaikiškame ir patogiame supamame lopšyje gulintis kūdikis galės nurimti, atsipalaiduoti ir valandėlę nusnausti arba žaisti. Nenusivilsite pasirinkę Quax lopšį, kuris yra pagamintas iš natūralaus beržo, poliuretanu dengto metalo ir polisterio. Tai  tvarus, ekologiškas, tvirtas, puikaus dizaino gaminys, kuriame įtiesto čiužinuko spalvą galėsite pasirinkti patys. Galite būti tikri, gavę tokią dovaną, mažylio tėvai jums padėkos!

Raskite šias dovanas čia - SUPAMI LOPŠIAI

Čiulptukas

Tai – vienas iš kūdikio daiktų, kurio prireikia bent keletą kartų per dieną. Naudodami čiulptuką galėsite lengviau sureguliuoti tarpus tarp kūdikio valgymo laiko. O taip pat ir greitai pastebėsite, kad čiulptuką naudodamas mažylis jaučiasi kur kas saugesnis ir ramesnis. Kadangi čiulpimo refleksas yra įgimtas visiems kūdikiams, todėl didelė tikimybė, kad neturėdamas čiulptuko mažylis įpras čiulpti pirštuką ar migduką. O taip anksčiau ar vėliau susidursite su iš to kylančiomis nepageidaujamomis problemomis. Galiausiai, svarbu pažymėti, kad čiulptuką kūdikiui galima rinktis pagal kūdikio amžių, formą bei medžiagą iš kurios jis yra pagamintas.

Raskite šias dovanas čia - ČIULPTUKAI

Paskutinė, bet ne prasčiausia dovana gimus vaikui - kramtukai

Kūdikiui kiek paūgėjus, ima kaltis pirmieji dantukai. Tai – ganėtinai sudėtingas laikas tiek pačiam mažyliui, tiek jo tėvams. Todėl į pagalbą verta pasitelkti kramtuką. Jis ramina, masažuoja vaikučio dantenas ir palengvina dantukų dygimo procesą.

Praktiškiausia ir saugiausia rinktis kramtuką iš kaučiukmedžio, silikono arba medinius kramtukus. Juos lengva valyti, prižiūrėti, dezinfekuoti. Be to, jie tuo pat metu atlieka ir lavinamojo žaislo funkciją – patraukia mažylio dėmesį savo spalvomis, forma, tekstūra, o kartais ir – skleidžiamais garsais.

Raskite šias prekes čia - KRAMTUKAI

 

Dar daugiau pasirinkimų rasite čia - DOVANOS KŪDIKIAMS